Termen de livrare pentru produse fizice: max. 3 - 5 zile, in functie de ziua comenzii. Cost transport: 18 lei.

Termeni si conditii

Site-ul Lectia de bricolaj (www.lectiadebricolaj.ro) este operat de S.C. Start It Up S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, sector 6, str. Valea Lunga nr. 38S, parter, avand numarul de inregistrare in Registrul Comertului J40/3191/2016 si CUI 35745173.

Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta. Administratorul site-ului isi rezerva dreptul de a modifica oricand continutul acestui acord, fara notificarea prealabila utilizatorilor. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment. 

  1. CADRU GENERAL  

1.1.  Prezentul document este creat respectand legislatia nationala de protectie a consumatorilor (in special Ordonanta 21/1992, Legea nr.296/2004 privind Codul consumului si OUG nr. 34/2014 in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii) drepturile si obligatiile reciproce ale partilor contractante care decurg din sau in baza contractului de vanzare-cumparare (in continuare doar „contract de vanzare- cumparare”) incheiat intre vanzator si alta persoana fizica (in continuare doar „consumator”) prin intermediul magazinului online al vanzatorului.

Magazinul online este operat de vanzator pe pagina web situata pe adresa de internet www.lectiadebricolaj.ro  (in continuare doar „pagina web”) si aceasta prin intermediul interfetei web.

1.2.  Prezentul document nu se aplica in cazul in care cumparatorul este o persoana juridica sau o persoana care comanda bunuri in cadrul activitatii sale comerciale sau in cadrul unei ocupatii individuale. Derogari in acest sens pot fi stabilite in contractul de vanzar-cumparare dintre parti.

1.3. Termenii si conditiile sunt parte integranta a contractului de vanzare-cumparare. Contractul de vanzare-cumparare impreuna cu termenii si conditiile sunt redactate in limba romana.

1.4. Versiunea actuala a termeni si conditii poate fi modificata sau completata de catre vanzator. Prin prezenta dispozitie nu sunt atinse drepturile si obligatiile care decurg din versiunea anterioara valabila a termenilor si conditiilor.

  1. CONT UTILIZATOR

2.1. Cumparatorul poate comanda de pe site prin intermediul unui cont de utilizator.

2.2. Cumparatorul se obliga ca, la inregistrarea pe site in contul de utilizator sau in cadrul comenzii directe, sa ofere date reale referitoare la modul in care poate fi facturat si poate beneficia de livrarea comenzii. Datele introduse de acesta sunt considerate a fi corecte de catre vanzator.

2.3. Accesul la contul de utilizator se realizeaza prin nume si parola. Se recomanda pastrarea confidentialitatii acestor date.

2.4. Cumparatorul nu trebuie sa permita utilizarea contului de utilizator tertilor.

2.5. Contul de utilizator poate fi anulat de catre vanzator in situatia incalcarii contractului de vanzare-cumparare sau a nefolosirii acestuia mai mult de 30 de zile. Contul de utilizator poate fi indisponibil temporar, in situatia unor mentenantei site-ului sau a echipamentelor de catre terti.

  1. INCHEIEREA CONTRACTULUI DE VANZARE-CUMPARARE

3.1. Produsele prezentate pe site au caracter pur informativ si nu implica obligativitatea acceptarii unui contract de vanzare cumparare cu privire la aceste produse.

3.2. Site-ul cuprinde informatii despre produse, costurile transportului si a conditiilor returnarii acestora, in cazul in care nu se poate utiliza serviciul postal. Preturile afisate pe site contin TVA si toate taxele aferente si raman in vigoare pe timpul afisarii acestora pe site. O asemenea dispozitie nu limiteaza posibilitatea vanzatorului de a incheia un contract de vanzare-cumparare in conditii negociate in mod individual.

3.3. Interfata magazinului contine costuri cu ambalarea si livrarea produselor livrate.

3.4. Formularul de comanda contine informatii referitoare la produsele comandate, pretul de achizitie si modalitatea de achitare a acestuia, precum si informatii referitoare la livrarea produselor din cadrul comenzii.

3.5. Vanzatorului ii este permis sa se asigure de corectitudinea datelor furnizate de cumparator la efectuarea comenzii. Comanda se transmite vanzatorului printr-un click „Finalizare comanda”. Datele introduse in comanda sunt considerate corecte de catre vanzator. Vanzatorul se obliga ca, dupa primirea comenzii, sa confirme primirea comenzii cumparatorului prin email.

3.6. In functie de natura comenzii – cantitate produse, pret achizitie, costuri de transport estimate – vanzatorul isi rezerva posibilitatea confirmarii suplimentare a comenzii in scris sau telefonic. Relatia contractuala dintre cumparator si vanzator ia nastere in momentul transmiterii acceptului comenzii de catre vanzator prin e-mail.

3.7 Cumparatorul se obliga sa accepte mijloacele de comunicare la distanta pentru incheierea contractului de vanzare cumparare.

  1. PRETUL PRODUSELOR SI CONDITIILE DE PLATA

4.1. Produsele si cheltuielile de livrare a acestora pot fi achitate prin ramburs sau plata cu card online.  

4.2. Vanzatorul nu percepe de la cumparator niciun avans sau plata similara daca comanda a fost confirmata suplimentar.

4.3. In cazul platii ramburs, pretul de achizitie este scadent la momentul preluarii produselor. 

4.4. Eventualele reduceri de pret ale produselor oferite cumparatorului nu pot fi cumulate.

4.5. Modificarea facturii poate fi solicitata ca urmare a modificarilor in cadrul livrarilor bunurilor sau a unor greseli. 

  1. RETRAGEREA DIN CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE

5.1. In conformitate cu prevederile art 16 din OUG 34/2016 cumparatorul ia la cunostinta, printre altele, ca nu se poate retrage din contractul de vanzare-cumparare privind livrarea produselor daca marfa ori serviciul se numara printre cele exceptate sunt exceptate de la dreptul de retragere, respectiv:

  1. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre profesionist;
  2. furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;
  3. furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
  4. furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;
  5. furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
  6. contractele in cazul carora consumatorul a solicitat in mod special profesionistului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, profesionistul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de consumator sau furnizeaza alte produse decat piesele de schimb indispensabil e pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor servicii sau produse suplimentare;
  7. furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
  8. furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;contractele incheiate in cadrul unei licitatii;
  9. furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.

5.2.  Cu exceptia cazurilor prevazute mai sus, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele de transport pentru returnarea produselor. Perioada de retragere expira in termen de 14 zile de la ziua in care consumatorul intra in posesia fizica a produselor. In baza prevederii legale citate, daca produsele livrate se livreaza in mai multe parti, atunci termenul de 14 zile incepe sa curga de la data livrarii ultimei comenzi de produse la destinatie. Retragerea din cadrul contractului de vanzare-cumparare trebuie transmisa vanzatorului in termenul mentionat in fraza anterioara.

5.3. Pentru retragerea din contractul de vanzare-cumparare, cumparatorul poate folosi formularul oferit de vanzator. Retragerea din contractul de vanzare-cumparare, printre altele, cumparatorul o poate trimite la adresa firmei sau o poate face prin completarea formularului de reclamatii primit in cutie alaturi de bunurile livrate. Formularul nu este obligatoriu, dar ajuta la solutionarea rapida a reclamatiei dvs.

5.4.  In cazul retragerii din contract conform art. 5.2 din Termeni si conditii, vanzatorul va returna banii primiti de la cumparator in termen de 14 zile de la retragerea din contractul de vanzare-cumparare de catre cumparator, prin aceeasi modalitate prin care le-a primit de la cumparator. Daca cumparatorul se retrage din contractul de vanzare-cumparare, vanzatorul nu este obligat sa-i returneze fondurile banesti cumparatorului inainte ca cumparatorul sa-i returneze produsele sau ii demonstreaza ca i le-a trimis. 

La returnarea produselor/renuntare la contract are dreptul cumparatorul – consumatorul. Daca ai cumparat pentru scopurile firmei (in comanda ai introdus CUI sau CIF), atunci nu mai esti consumator, ci intermediar si, conform OUG nr.34/2014, nu mai ai dreptul la returnarea produselor in 14 zile calendaristice de la primirea produselor. 

5.5.  In temeiul legislatiei nationale si europene, se aplica dreptul pentru achitarea prejudiciului cauzat marfii. In acest sens, vanzatorul are dreptul sa compenseze unilateral impotriva pretentiilor cumparatorului de restituire a pretului de achizitie.

5.6. Daca, impreuna cu marfa, cumparatorul a primit un cadou, contractul de donatie dintre vanzator si cumparator incheiat cu o conditie ulterioara de returnare a acestuia in situatia retragerii din contractul de vanzare-cumparare atunci inclusiv contractul de donatie cu privire la un astfel de cadou inceteaza si cumparatorul este obligat sa-l returneze vanzatorului impreuna cu marfa si cadoul oferit. Obiectele oferite cadou nu sunt obiectul garantiei, in cazul in care acestea au reprezentat articole promotionale.

  1. TRANSPORTUL SI LIVRAREA MARFII 

6.1.  Marfurile fizice sunt livrate prin intermediul firmelor de curierat, costurile de transport pentru fiecare produs fiind precizate in pagina de comanda. In cazul in care modalitatea de transport este stabilita in baza unei cereri speciale a cumparatorului, cumparatorul isi asuma riscul si costurile aditionale legate cu aceasta modalitate de transport.

6.2.  In cazul in care vanzatorul, conform contractului de vanzare-cumparare, este obligat sa livreze marfa in locul stabilit de cumparator, acesta este obligat sa ridice produsele livrate.

6.3.  In cazul in care, din culpa cumparatorului, produsele se livreaza in mod repetat sau printr-o alta modalitate decat a fost mentionat in comanda, cumparatorul este obligat sa achite cheltuielile legate de livrare.

 6.4.  La preluarea marfii de la transportator, cumparatorul este obligat sa controleze integritatea ambalajului si, in cazul oricaror defecte, sa comunice de urgenta acest fapt transportatorului. In cazul constatarii deteriorarii coletului, cumparatorul nu are obligatia sa preia coletul de la transportator.

6.5 Produsele electronice ii pot fi livrate cumparatorului pe adresa electronica a acestuia, mentionata in formularul de comanda. Produsele fizice ii vor fi livrate cumparatorului la adresa fizica pe care acesta o precizeaza in acest scop, in formularul de comanda.

6.6.  Alte drepturi si obligatii ale partilor privind livrarea marfii pot fi reglementate de conditiile speciale de livrare ale vanzatorului, daca sunt emise de vanzator.

  1. DREPTURI DIN EXECUTARI DEFECTUOASE

7.1.  Drepturile si obligatiile partilor contractante cu privire la drepturile din executari defectuoase sunt reglementate de legislatia nationala (in special prevederile OG nr.21/1992 privind protectia consumatorilor, OG nr.99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor pe piata, Legea nr.449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, Legea nr.296/2004 privind Codul consumului, cu modificarile si completarile ulterioare).

Drepturile din executarea defectuoasa cumparatorul este obligat sa le comunice vanzatorului fara intarziere nejustificata la adresa unitatii sale, unde acceptarea reclamatiilor este posibila in ceea ce priveste sortimentul de marfuri vandute, eventual chiar la sediul social sau la locul de desfasurare in termen de 3 zile de la primirea coletului.

7.2.  Vanzatorul  se obliga sa raspunda in fata cumparatorului ca marfa nu are defecte la preluare. Un asemenea aspect este obligatoriu deoarece, in momentul preluarii marfii de catre cumparator:

– marfa are calitatile convenite de parti si, daca nu exista vreun acord, are acele calitati descrise de vanzator sau de producator sau corespunzatoare naturii marfii si publicitatii efectuate de acestia; 

– marfa se potriveste scopului pe care vanzatorul il mentioneaza pentru folosirea acesteia sau scopului general pentru care se foloseste marfa in general;

– marfa corespunde calitatii, modelului sau mostrei contractate, daca calitatea sau realizarea au fost stabilite conform modelului sau mostrei contractate, marfa este in cantitatea, dimensiunea si greutatea corespunzatoare si marfa respecta cerintele legale.

7.3.  Dispozitiile mentionate in art. 7.2 termeni si conditii nu se aplica produselor vandute cu pret redus pentru defectul pentru care a fost stabilit pretul mai mic, pentru uzura marfii cauzate de folosirea obisnuita a acestora, la produse folosite la defectul in masura folosirii sau uzurii, pe care marfa a avut-o in momentul preluarii de catre cumparator sau daca reiese asa din natura marfii.

7.4.  Drepturile din executarea defectuoasa se exercita de catre cumparator la adresa acestuia, unde este posibila primirea reclamatiei luand in considerare sortimentul marfii, eventual si la sediul sau locul desfasurarii afacerii.

7.5. Orice alte drepturi si obligatii ale partilor legate de raspunderea vanzatorului pentru defecte pot fi reglementate de procedura de reclamatii a vanzatorului.

  1. ALTE DREPTURI SI OBLIGATII ALE PARTILOR CONTRACTANTE

 8.1.  Cumparatorul devine proprietarul marfii in momentul achitarii totale a pretului de achizitie si a preluarii acestora. Pentru produsele achizitionate din magazinul online, cumparatorul beneficieaza de garantie de conformitate in raport de tipul produsului.

 8.2.  Raportul dintre vanzator si cumparator nu face obiectul niciunui cod de conduita.

 8.3.  Solutionarea reclamatiilor consumatorilor o asigura vanzatorul prin intermediul emailului sau a unui formular de reclamatii. Solutionarea reclamatiei cumparatorului vanzatorul o va trimite la adresa de email a cumparatorului.

 8.4.  Pentru solutionarea amiabila a litigiilor consumatorilor care rezulta din contractul de vanzare-cumparare este competenta instanta judecatoreasca potrivit Coduluide procedura civila. Platforma pentru solutionarea litigiilor online care se gaseste la adresa web http://ec.europa.eu/consumers/odr se poate folosi pentru solutionarea litigiilor dintre vanzator si cumparator care decurg din contractul de vanzare-cumparare.

 8.5.  Centrul European al Consumatorilor este locul de contact conform Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului (UE) nr. 524/2013 din data 21. Mai 2013 privind solutionarea litigiilor consumatorilor online si privind amendamentul regulamentului (CE) nr. 2006/2004 si Directiva 2009/22/CE (regulamentul privind solutionarea litigiilor consumatorilor online).

 8.6. GDPR este asigurata in conformitate cu prevederile legale aplicabile in special Regulamentul Parlamentului European si Consiliului UE 2016/679 si politica de confidentialitate prezentata pe acest site.

  1. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

9.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a SC Start It Up SRL (www.lectiadebricolaj.ro), fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare). 

9.2 Pentru continutul acestui site nu este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat, fara acordul scris al proprietarului.

9.3 Este interzisa inregistrarea, difuzarea ori transmiterea live sau in orice alta forma a evenimentelor organizate de catre Start It Up SRL pentru care locurile sunt vandute prin www.lectiadebricolaj.ro, daca nu exista un acord prealabil scris din partea organizatorului.

9.4. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

9.5. Ca utilizator al site-ului, esti de acord sa nu afectezi si nici sa interferezi in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

  1. DISPOZITII FINALE

 10.1.  Daca contractul are parti ce nu fac parte de pe teritoriul aceleiasi tari, atunci partile convin ca relatia este guvernata de legea romana. Prin aceasta nu sunt afectate drepturile consumatorului rezultate din legislatia generala cu caracter obligatoriu.

 10.2.  In cazul in care orice dispozitie din termeni si conditii nu este valida sau in vigoare, sau devine asa, in locul dispozitiilor care nu sunt valide vor fi dispozitiile a caror semnificatie este cea mai apropiata de dispozitiile invalide. Prin invaliditatea unei dispozitii nu este afectata valabilitatea celorlalte dispozitii.

 10.4.  Datele de contact ale vanzatorului sunt gabi @ gabiralea.ro, tel. 0756.579.384.